Ezt teheted a karácsonyért, ha coworker vagy

Nyakunkon a karácsony, mindenki ajándékokat keres, tervezi a menüt és próbálja úgy intézni a dolgait, hogy minden munkájával végezzen szentestéig. Három tippet adunk arra, hogyan lehetsz hasznára a családodnak, miközben közösségi irodában dolgozol.

Coworkerek karácsonya

Sokan hiszik azt, hogy aki közösségi irodába jár, annak rengeteg a szabadideje, annyit dolgozik, amennyihez éppen kedve van. A coworkerek pontosan tudják, hogy ez nem igaz: a legtöbben szabadúszók, egyéni vállalkozók, akiknek rengeteg a dolguk és sok határidőre kell figyelniük.  Eljönnek otthonról, beülnek egy irodába és dolgoznak – sokszor hasonlóan telik egy nap, mint egy hagyományos munkahelyen.

Mégis más, speciális élethelyzet, többükre jellemző, hogy az otthoni, családi feladatokra alig marad idő és energia. Ez persze nem mindenkire igaz, de sokukban merül fel az érzés, hogy hiába a kötetlenebb munkaidő, mégis alig jut idő a családra. Ez gyakran akár indokolatlanul is eszükbe jut. Nekik mutatunk három tippet arra, hogyan vehetik ki részüket a karácsonyi készülődésből.

1. Lopj ötleteket!

Egy közösségi irodában egy csomó ember megfordul, akik szintén a karácsonyra készülnek. Ők változatosabb képet alkotnak, mint a legtöbb, átlagos irodai közösség. Állj velük szóba kávézás közben, vagy ha úgy érzed nem zavarod őket. Kérdezd meg őket a karácsonyi menüről, különleges receptektől, a karácsonyfa beszerzési helyeiről, ajándékötletekről, családlátogatási logisztikájukról. Könnyen lehet, hogy megtetszik egy ötlet, amit egy az egyben vagy némi átalakítással átültethetsz a saját életedbe.

2. Vásárolj be online!

Mivel egész nap a számítógép előtt ülsz, és egy csomó felesleges dologról olvasol, pontosan tudod, hogy sok időt pazarolsz el a semmire. Erőltesd meg magad, és használd inkább ezt az időt az ajándékok megvásárlására, ha ezek online is beszerezhetők.

Így a rokonoknak, barátoknak szánt ajándékkal nem a szűkebb családodnak kell foglalkoznia, hanem ezúttal te intézed végre. Mestertippünk: ha közvetlen családtagoknak is online vásárolsz, akkor az ajándékokat ne az otthonodba, hanem az irodába rendeld meg, így biztosan nem buksz le.

3. Süss sütit és kínáld meg a többieket!

A legtöbb coworking irodában van konyha és sütő is. Ha egész nap dolgozol, akkor este már se idő, se energia nincs arra, hogy sütögetésbe kezdj. Munka közben azonban szépen lassan, békésen megsül az irodai sütőben a finom édesség. Természetesen olyan finomságokra gondolunk, amik több napon, esetleg héten keresztük fogyaszthatók, könnyen szállíthatók, hogy haza is tudd vinni. A legjobban akkor jársz, ha otthon, előző este előkészülsz, adagolsz és bekeversz. Az irodában pedig már csak a sütőt kell bekapcsolni.

Mi a legjobb az egészben? Hogy utána meg tudod kínálni a többi coworkert is, akik egész nap érezték a finom sütiillatot.

Borítókép: Pxfuel.com

Wintop Kft.
Budapest, 1192 Csaba köz 3.
Adószám: 13779922-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-903876

email: info@weki.hu
telefon: 06/30-207-5576

az oldalt tervezte és programozta: Szabó Gergő

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!