Öt érv a munkahelyi zenehallgatás mellett

Jobb hangulatba kerülsz, könnyebben fogalmazol, növeli az energiaszinted, kreatívabbá válsz és segít kizárni a külvilágot. Többek között ezekre is jó a zenehallgatás munka közben. Persze szigorúan csak fülessel!

A zene gyógyít

A Wekibe járó coworkerek nem képviselnek egységes álláspontot azzal kapcsolatban, hogy szükség van-e zenehallgatásra munka közben. Rövid közvéleménykutatásunkból kiderült: az irodában van olyan, aki a tökéletes csendet részesíti előnyben, de a „kollégák” inkább azt szeretik, ha hallanak egy kis háttérzenét. Dolgozz otthon, egyterű irodában egy cégnél, vagy esetleg közösségi irodában, mindenképpen jót tesz egy kis zene füleidnek. Mi most összeszedtünk öt okot arra, hogy mire való a ritmus a fülesedben.

1. Vidámabb munkakezdés

Egész egyszerűen jobb kedvre derít, ha olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz. Nagyobb lesz tőle a motivációd, sokkal könnyebben csinálsz így végig egy napot. Ha esetleg hétvégén is a gép elé kell ülnöd, akkor könnyebben túl leszel ezen az igen borús időszakon. Tippünk itt is a zenehallgatás!

2. Jobban fogalmazol majd

Ez az írás elsősorban olyanoknak szól, akik szellemi munkát végeznek, jellemzően a számítógép billentyűzetét ütve. Az ilyen jellegű feladatoknál pedig sokat kell fogalmazni, szövegeket, e-maileket írni. Ha vizuálisan kell alkotni valamit, akkor pedig a képzelőerőt javíthatja a muzsika. Egy ritmusos zeneszám szerintünk sokat segít minden ilyen jellegű munkakörben.

3. Javítja az energiaszintet

Ha futás közben használják a sportolók, ha feltekered éjszakai vezetés közben a rádiót, hogy ne aludj el, akkor gyakorlatilag mindig serkent a zene. Tehát a munkára is pozitívan hat! A pörgősebb dalokat főleg olyankor ajánljuk, ha valamilyen határidő épp a végéhez közeleg és fel kell tuningolnod magad.

4. Növeli a kreativitást

Ha nem túlzod el a hangerőt, akkor a jó zene növeli a kreativitást, egy megfelelő dallam akár új ötletet is teremthet. A stílus, a műfaj persze szintén fontos. Sokan esküsznek arra, hogy semmilyen szöveg ne legyen a zenében, másoknak nem számít, csak az ütemre figyelnek. Van, aki a nyugodt, klasszikus zenére tud dolgozni, másnak egy kőkemény metálzene jelenti a koffeintablettát.

5. Zenehallgatás: vége a külvilágnak

A zene jótékony hatásai közül a végére maradt talán a leglényegesebb. Mégpedig az, hogy elnyomja a külső zajokat. Nem fog zavarni a beszűrődő építkezés hangja, de a melletted a klaviatúrát darabokra törő munkatársad sem. Tegyél fel egy fejhallgatót, találd meg a megfelelő hangerőt, ami elég ahhoz, hogy a munkán kívül ne kelljen semmi másra sem figyelned, és dolgozz hatékonyan!

A cikk létrejöttében az ATP Szövegírás volt a szakmai partnerünk.

Wintop Kft.
Budapest, 1192 Csaba köz 3.
Adószám: 13779922-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-903876

email: info@weki.hu
telefon: 06/30-207-5576

az oldalt tervezte és programozta: Szabó Gergő

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!