Miből lesz a Közösségi Iroda?

Miből lesz a közösségi iroda?

Egy videó

Hogy jut eszébe valakinek a közösségi iroda nyitás? Hogy kezdődött?
Nagyon el kell ezen gondolkodnom, mert a „mag”, az első emlékem erről egy videó, amit sok évvel ezelőtt láttam… Egy skandináv országban érkeztek jófej emberkék egy lakásba… Rövid beszélgetés, kávézás és nevetgélés után szépen mindenki leült az asztalhoz, előkapta a laptopját és elkezdett dolgozni. Délben megebédeltek együtt, majd folytatták. Néha ittak egy-egy kávét, teát, de mindenki melózott. Mégsem volt egyedül. És nem irodában voltak, nem utaztak órákat a munkahelyükre.
Nagyon megtetszett a dolog, valahogy melegség töltötte be a szívemet ezt látva. Hisz jófej, otthon dolgozó emberek itt is vannak, Wekerlén! Nem egyet ismerek én magam is!

Az Ady mozi

Aztán persze haladt az élet a szokásos mederben. Az önkéntes munkám során azonban, amikor pl. az Ady mozi megmentésén dolgoztunk a helyi civil barátokkal, többször is felmerült a Közösségi Iroda mint olyan. Pl. hogy ha a mienk lenne a mozi, akkor az egyik helyiségben lehetne egy ilyen. Sajnos, a mozi végül nem lett a mienk, helyieké, így ez (sem) valósult meg ott.

A késztetés

2015 végén, kutyasétáltatás közben találkoztam Zsófival, aki nem messze lakik tőlem. Kiderült, hogy ő félig leköltözött vidékre, de a lakásának egyik szobáját hasonló módon szeretné irodának használni. Kérdezte, segítenék-e. Végül erre nem volt szükség, mert ismerősei jártak csak oda, de a kezdeti „mag” itt alakult át csírává és növögetni kezdett bennem… Ekkorra már nagyon szerettem volna valami olyan dologba kezdeni, ami nekem való, aminél szervezkedhetek, ami összefügg kicsit az önkéntes munkámmal, Wekerlén van és ami végre nem csak másoknak hoz némi bevételt, mint a bolhapiac, babaruhabörze, kézművesvásár, vagy a garázsvásár fesztivál (amik szintén mind az én „gyerekeim”), hanem amellett, hogy szintén hasznos másoknak is, valamennyire az itthoni családi kasszához is hozzájárul.

A „mi legyen az” kitalálásához kellett, hogy Anikóval, a barátnőmmel, aki coach, leüljünk beszélni. Akkor meglett az irány! Meglett, hogy közösségi irodát szeretnék én is. Zsófival lebeszéltem, hogy mi nem leszünk egymás konkurenciái ebben, mert ők pont belakják azt az egy szobát. De az akkor a Wekerlén fellelhető egyetlen erre alkalmas helyiségről lemaradtam. Mivel csak arra tudtam gondolni, hogy nem jött össze az álmunk, nehéz volt ráébredni arra: van más út is… 2016 végén azonban, megláttam egy lakáshirdetést, egy kiadó ingatlanról. Az Ady Endre úton. Egy üres lakás volt. Napfényes. Bútorozatlan. És bevillant: miért is kellene üzlethelyiség, vagy nagy hely a Közösségi Irodához? Ami nyilvánvalóan nincs most Wekerlén? Miért ne lehetne olyan, mint abban a videóban? Egy lakásban?

A közösségi iroda kulcsa

Az a lakás és még néhány másik, egyéb lehetőség végül nem jött össze, és csak telt az idő. De nyáron  Zsófi, aki közben teljesen vidéki lánnyá vált, és akinek így megüresedett a lakása, felhívott, hogy ha még mindig ingatlant keresek, akkor az övét most ki tudnám venni. És így is lett. Innentől nem volt megállás, begyorsultak a dolgok, még ha közben nyaraltam is egy nagyot…. Olyan szuper kis helyünk lett, amiről mindig is álmodtam! Külön bejárattal, nagy kerttel, még egy extra különálló kisház is van benne, amit szintén használhatunk később! Nem is kellett sok mindent javítani, csinálni rajta, csak annyit, amennyire az én elképzeléseimet szerettem volna megvalósítani benne… Ugye, ti is kíváncsiak vagyok rá, hogy sikerült? Gyertek el!

Debreceni Zsuzsa

Néhány korábbi szóba jöhető bérlemény:

Wintop Kft.
Budapest, 1192 Csaba köz 3.
Adószám: 3779922-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-903876

email: info@weki.hu
telefon: 06/30-207-5576

az oldalt tervezte és programozta: Szabó Gergő

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!